Sedat Yalçın 'Kalkınma ve Tarım' projelerini anlattı

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın'ın Haftalık Olağan Basın Bilgilendirme Toplantılarının beşincisi gerçekleştirildi. Toplantının teması ise "Kalkınma, Tarım ve Gıda" oldu.

Almira Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, 'Kalkınma, Tarım ve Gıda' hakkında önemli noktaların üzerinde durdu.
"BURSA'NIN İHMAL ETTİĞİ KONU KIRSAL KALKINMA"
Bursa'da kırsal kalkınmanın sağlanması için çeşitli projelere ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Adayı Yalçın, "Ekonominin genel problemli yapısı, döviz kurunun yükselmesiyle birlikte tarım ve hayvancılığı son derece zorluyor. Buradan şu noktaya gelmek istiyorum genel tarım politikalarımız büyük ülkelerin çiftçilerini finanse etme noktasına gelsin" dedi.


Hollanda'nın kırsal alanda başarılı olmasının kooperatiflerin desteklenmesinden kaynaklı olduğunu söyleyen Yalçın, "Kırsaldakilerin elinden tutulmalı ve her anlamda desteklenmeli. Bursamız da kırsal nüfusumuz yüzde 8 iken kent nüfusu yüzde 92'lerde seyrediyor. Kırsal altyapı başlığı bu yüzden çok önem taşımaktadır" diye konuştu.
"GÖÇ EDEN ŞEHİRLERİ KULLANARAK, HAYVANCILIK YAPILABİLİR"
Konuşmasını sürdüren Sedat Yalçın şöyle devam etti:
"Bursa'nın en çok göç aldığı şehirler Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan'dır.Biz meralarda entegre hayvancılık ve yem üretimini desteklemek istiyoruz. Bu sayede kaliteli ve ucuz et ihtiyacını karşılayabiliriz." 

İznik ve İnegöl'deki tarım işletmeleri için de projelerini anlatan Başkan Adayı Yalçın, "Biri traktör satıyor biri tohumu satıyor biri kürek satıyor. Agropark ve Tarım AVM'ler inşa etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"PROJELER HAYATA GEÇİRİLİRSE KARDAYIZ"
Köylerin turizm amaçlı kullanılmasına ilişkin çözümler aktaran Yalçın, "Bursa'da ahşap ve taş evler var. Büyükşehir bünyesinde 'Kırsal Kalkınma Kooperatifi' kurmak istiyoruz. Bu  kooperatif tamamen kırsalla ilgili tüm çalışmaları takip edecek, çiftçiyi de yönlendirecek. Örneğin siyah incirin potansiyelini arttırmamız gerekiyor. Ayrıca sulama kanallarında değişiklik getirilerek nem tutan kanallar da kullanılmalı.Ortak makina kullanımı da getirilmelidir. Kaynak ve maliyet açısından destek olacak çözümler hayata geçirilmeli" şeklinde konuştu.

 "YANLIŞ TOHUMUN KULLANILMAMASI ÇOK ÖNEMLİ"
"Avrupa kendi ürünlerini başka ülkelere satmak için devletle özel bir stratejik plan yapıyor bizlerde bunu örnek almalıyız" diyen Sedat Yalçın, "Bizim Belediyemiz sağolsun fidan dağıtımı yapıyor. Bursamız tohum üretiminde öne çıkacak potansiyele sahiptir. Bu yüzden yanlış tohum kullanmamaya dikkat edilmelidir. Ayrıca yetiştirmeyi bilmediğimiz tohumdan uzak durulmalıyız" açıklamasında bulundu.
Tüketiciyi koruyacak barkod sistemi uygulamasının hayata geçirilmesinin önemine vurgu yapan Yalçın, genel tarım politikasının da değiştirilmesi gerektiğini aktardı.
Başkan Adayı Yalçın Bursaspor'un durumuna ilişkin de açıklamalarda bulundu. Yalçın şu ifadeleri kullandı:
"Bu şehirde Bursasporla yatıp, kalkan insanlar var. Bursaspor'a ilgisiz kalamayız. Mevcut belediye başkanımızın açıkladığı projelerin arasında Bursaspor'a dair bir kelime yok. Bizim çözümümüz, sportif yönetimle finansmanı ayıracağız. Güçlü isimlerle, güven ortamı yaratacağız."